Bakern´s hårete planer

by / søndag, 07 juni 2015 / Published in Blogg, Erik, Marte

Hår i deigen har han ikke, men hårete planer legger han, Erik. Barkern´n i Havna. Alt handler heller ikke om deg og meg, egg, mel og sukker. Innimellom tenker Erik på noe ganske annet. Han tenker på andre. Han tenker på de funksjonshemmede blant oss. Han tenker mest på barna. I løpet av de to siste årene har Stiftelsen Gurvika donert 2 gaver til deltakere av Barnas ridderuke som hvert år finner sted på Beitostølen. Premien har vært en ukes opphold på Gurvika.

 

Gurvika

Barker´n i Havna engasjerer seg ikke bare i brød og kaker.

35 grader i saltvann

– Gurvika er det eneste stedet i Norge med varmtvannsbasseng bestående av saltvann, påpeker Erik og holder gjerne innlegg for alle dem som måtte ønske å lytte. Er det noen som ikke er like entusiastiske, sørger Erik for at de raskt blir det. Som en italiener gestikulerer han, messer om stedets historie, om samvittighet, heder og ære, om dugnadstimer. Han snakker varmt om velvillighet. Denne helga taler han til arrangementkomiteen av nettopp Barnas Ridderuke. De fem entusiastene har lagt arbeidssamlingen sin her. Nå låser de seg inn i ei av de pip nye hyttene!

Sesong hele året

– Sofaen ble båret inn i går kveld, opplyser Erik. Nye helårsisolerte hytter åpner for helåsdrift og fra nå av skal det ikke være snakk om sesong. Gurvika skal være et feriested for de funksjonshemma og deres familie, men også her kan vi tenke stort. For hva er egentlig en funksjonshemming? Erik som gjerne omtaler seg selv som en enkel baker, legger til at det nå er tegnet en ny strategiplan fra 2015 – 2020.

– Dette er jo slikt jeg ikke forstår meg på, men etter at vi kom i kontakt med firmaet Hverdags Ledelse er det blitt fart over sakene. Siri som er en av leder jentene der ga oss regelrett en strategiplan i gave. Resultatet er et sammensveisa styre med hårete planer. – Vi vill ha flere brukergrupper, vi vil fylle Gurvika opp til randen, og da mener vi året rundt!

Erik slår ut med bakerarmene sine. Om få timer skal han tilbake til rører og deig, marsipan og vaniljekrem. På bakeriet er det klinisk. Men bakern´s ideer og visjoner, de er hårete!

 

Gurvika

Gurvika, – et feriesenter for funksjonshemmede og deres familie.

 

TOP UA-62443476-1