[rev_slider forsiden]

Oreo betyr deilig

by / tirsdag, 30 juni 2015 / Published in Marte, Ukategorisert

Navnet er gresk, men ikke helt gresk likevel. For bare en titt på denne kaka, og du skjønner hva den heter.

– Folk reiser milevis for kakene våre, mener Erik, Baker´n i Havna. Mens han prater, jobber conditor Gunn Hilde på spreng. Nøye må hun også være! En ting er å knuse 450 gram oreokjeks, en annen ting er å få i stand en vellykket sjokolkademusse.

– Hjemmelaget, presiserere Gunn Hilde og setter fram både kremfløte, sukker og egg.

I oppskriften står det 90 gram eggeplomme. Gunn Hilde er mest vant til å forholde seg til vektenheten, men regner fort ut at dette tilsvarer 4 eggeplommer! Bare plommer! Like viktig er det at kremen piskes bløtt. Deretter skal eggeplommer, sukker og kremfløte over i et vannbad på 60 grader.

Ikke noe slur her! Da går det deg ikke vel, og det blir overhode ikke noe Oreo. Får du det derimot til, blir det imidlertid Oreo, Supergodt!

Oreo betyr deilig. Foto: Ane Cathrine Buck.

Oreo betyr deilig. Foto: Ane Cathrine Buck.

Knasende godt

– Det kan vel ikke skade med en liten dessert? Erik lar spørsmålet ljome mellom grovbrød og brix.

Han trekker på det: Nei, direkte sunt er det kanskje ikke, men mine kaker er alltid ferske.

Barker´n i Havna rister på hodet. Nei, han vil helst ikke snakke om produkter der datostemplingen går ut om et år eller to.

– I våre kakebunner har vi ikke med noen ingredienser som er med på å forlenge holdbarheten. Vår bunn holder i 2 – 3 dager. Ferdig snakka!

Gunn Hilde er straks klar med dagens meste Oreo. På øverst skal det være et lag med pisket krem og til slutt skal det hele toppes med knuste kjeks.

Erik er rakst ute med labben. – En liten smak?

Gunn Hilde rister på hodet. Ikke bare er hun nøye, hun er også streng:

– Oreokaken er aller best hvis den får stå i et døgn før servering!

 

Oppskrift på Oreokake

450g oreo cookies, originale

100 g smeltet smør

200 g philadelphiaost, romtemperert

2,5 dl melis

2,5 dl sukker

Hjemmelaget sjokolademusse se oppskrift under:

Legg til side5 – 8 kjeks til pynt på kaken. Ta resten av kjeksen og putt i en pose og smuldre de til smuler.

Smelt smør og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form. Bruk en 24 cm rund form.

Miks kremosten og melis sammen med miksmaster slik at det blir en luftig, kremet masse.

Miks krem med sukker og bruk ca. halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen.

Sjokolademousse:

180 gram mørk sjokolade

90 g. Eggeplomme, (4. Stk.)

45 gram sukker

45 g. kremfløte

4. dl pisket kremfløte. Bløt pisket.

Bland eggeplomme og sukker kremfløte og varm dette over vannbad til 60 grader. Avkjøl og bland røra med sjokoladen. Massen må være over 40 grader. 1/3 av den ferdige piskede fløten blandes inn med slikkepott. Røra helles over oreobunnen. Settes til avkjøling.

Legg et lag med resten av kremen på toppen til slutt og pynt med knuste kjeks rett før servering.

Sprøtt på toppen

Sprøtt på toppen

 

Legg igjen en kommentar

TOP UA-62443476-1