[rev_slider bloggen]

Hvorfor ikke bli «bakergutt»

by / fredag, 05 juni 2015 / Published in Blogg, Erik

Hvorfor ikke bli baker

 

 

Tenker ofte på dette, hvorfor er det ikke flere gutter som vil bli bakere?
Jeg blir kjempeglad de få gangene de ringer fra en skole å sier at de har en som vil bli baker, og spør om det er mulig med utplassering. Svaret er kjapt JA fra meg.
Vi som er bakere og bransje har ett felles ansvar for at vi klarer å rekrutere flere gutter til dette fantastiske faget.
Husker den gang Eddi Eidsvåg fikk masse oppslag i media fordi han søkte etter gutter og helst en pøbel. Men det er jo faktisk det vi trenger, noen skikkelige guttær som synes det er moro med hardt arbeid.
Det som er viktig å få fortelle, er at det er mange veier til å bli baker. Er du lei skolen, ja så ta alternative veier til fagbrevet da.
Det er mange myter i dette landet, som for eksempel at du får firkantede øyne av å se på tv. Det er også en myte at en baker må jobbe hele natta, det er fler å flere som jobber dagtid som baker. Vi skal jo være på når kundene er der. Vi skal jo selge ferskt, og opplevelsen av å handle hos ett bakeri. Så med andre ord, Vi trenger alle, både de som vil jobbe natt og de som synes det er moro å gi folk/kundene en fantastisk opplevelse.
Hva er så moro med å være baker?

Det jeg synes er moro er at du ser resultater av det du lager iløpet av kort tid (noen timer).

Vi kan sette sammen noen smaker som passer sammen. Helt unikt
Du jobber med noe du kjenner en fantastik lukt av og smaker fantastisk godt av.
Skillingsbolle

Bare det å kunne skjære seg ei skive med ferskt nybakt brød med smør og sukker. Å herregud så godt
Tenk å få utvikle seg selv til den beste i verden.

BILDE AV LANDSLAGET VÅRT

Bakerlandslaget

 

Etter noen år kan du starte ditt eget bakeri. Gjøre akkurat det du vil og sette ditt særpreg på alt du gjør.

Jeg har filmet og fått Jensemann til å fortelle litt hva han synes om det å være baker.

FILM

 

 

 

 

Jeg selv er baker, og etter noen år som baker satte jeg meg på skolebenken og tok mesterbrev.
Så etter litt ville jeg enda mer, jeg tok fagbrev i konditor. Dette bildet er fra den dagen jeg hadde Svennebrev prøven i konditorfaget.

Erik Thorstein svenneprøve konditorfaget
Jeg ville enda mer… Meldte meg på noe som heter Diplombaker utdannelse. Dette var en videreutdannelse for de litt mere interiserte- fantastisk morsomt.
Vi har dyrket vårt eget rugmel sammen med en lokal bonde. Veldig lærerikt, samarbeid er fantastisk.

Så alt er mulig med å bli baker

Bilde av kornåker!!!!

Bakerns kornåker

Synes du dette virker interesant og noe du vil?
Tenker du «jeg er jo for gammel»
Uansett hvilke tanker du har. ALT ER MULIG OM DU BARE HAR LYST

Ta kontakt med ett bakeri nær deg og si du muligens vil bli baker, men vil gjerne vil være med noen dager. Du får garantert ett rungende JA

Håper å se nettopp deg i bransjen vår

Legg igjen en kommentar

TOP UA-62443476-1