[rev_slider bloggen]

Bakern blogger

  • 15/09/2015in Marte

    Det er bære godt!

    5 om dagen, oppfordrer det Norsk Helsedirektorat. Nei, de snakker dessverre ikke om kaker. Marsipankake og muffins sprengfulle av blåbær –  er kanskje likevel litt innafor?  – Det kan jo ikke skade heller da, mener Baker´n i Havna og gir conditor Gunn Hilde nye utfordringer. Hva med en kake med blåbær i bunnen, blåbær i...
  • 15/08/2015in Marte

    Med visdom på maten

    – Endelig er det skolestart! Det betyr matpakker! Nei, jeg mener ikke tørre, gamle skiver med svett ost og seig skorpe! Jeg mener skikkelig mat som gir kraft, næring og holder deg aktiv hele dagen. Erik, Baker´n i Havna, er nesten ikke til å stoppe. Er det mulig å være SÅ ivrig og klar for...
  • 29/07/2015in Blogg, Marte

    Meliskyss

    – Kom skal du få et meliskyss! Nei, Baker´n i Havna snakker ikke til meg. Han kommuniserer med skolebrødene sine. Teorien er enkel: Jo mer kjærlighet han gir til bakverkene sine, jo bedre smaker dem. Lekende lett gir han en og en bolle en søt, liten sirkel rundt den gule kjernen, deretter legger han en...
  • 18/07/2015in Blogg, Erik, Ukategorisert

    Håper dere har det bra!

    I dag er det tid for nok en Havnadag, nettopp her nede på brygga finner dere masse hyggelige mennesker. Vi skal være der å steke våre «berømte» smultringer. Håper alle som er i Nevlunghavn området koser seg masse i sommer. Vi setter stor pris på at du valgte nettopp Nevlunghavn som ditt feriested. Setter jeg...
  • 09/07/2015in Blogg, Erik, Ukategorisert

    Mølenbollen – en bolle til tur, en bolle til fest

    Mølen flagger ikke ut. Det historiske stedet er kanskje den mest kjente destinasjonen i Larvik kommune. Et steinkast unna, ligger Nevlunghavn Bakeri & Conditori. Her bakes Mølenbollen. Jeg, Baker´n i Havna, drysser fin hvete over benkeplatene. Nå knar jeg en lokal variant av den tradisjonelle hvetebollen. Men disse er større, fyldigere og har m...
  • 30/06/2015in Marte, Ukategorisert

    Oreo betyr deilig

    Navnet er gresk, men ikke helt gresk likevel. For bare en titt på denne kaka, og du skjønner hva den heter. – Folk reiser milevis for kakene våre, mener Erik, Baker´n i Havna. Mens han prater, jobber conditor Gunn Hilde på spreng. Nøye må hun også være! En ting er å knuse 450 gram oreokjeks, en...
  • God på bunn

    Er vi født gode eller onde? Spørsmålet surrer. Jeg er opplært til å tro det beste om folk. Det har straffet seg. Hva tror Baker´n?  Erik skjønner ikke en gang problemet. – Tøtta mi da, du må slutte å tenke så mye, kom heller her og ta deg et stykke kake! Det kan du faktisk...
  • 07/06/2015in Blogg, Erik, Marte

    Bakern´s hårete planer

    Hår i deigen har han ikke, men hårete planer legger han, Erik. Barkern´n i Havna. Alt handler heller ikke om deg og meg, egg, mel og sukker. Innimellom tenker Erik på noe ganske annet. Han tenker på andre. Han tenker på de funksjonshemmede blant oss. Han tenker mest på barna. I løpet av de to...
  • 05/06/2015in Blogg, Erik

    Hvorfor ikke bli «bakergutt»

    Hvorfor ikke bli baker     Tenker ofte på dette, hvorfor er det ikke flere gutter som vil bli bakere? Jeg blir kjempeglad de få gangene de ringer fra en skole å sier at de har en som vil bli baker, og spør om det er mulig med utplassering. Svaret er kjapt JA fra meg....
  • 30/05/2015in Marte, Ukategorisert

    Danskenes helligbrød

    Som pasta er religion for det italienske folket, er wienerbrød hellig for danskene. 5. juni feires innføringen av den danske grunnloven. Hva tror du de spiser? Wienerbrød så klart! Men ikke av en hvilken som helst kvalitet. Ekte wienerbrød er nemlig ikke bakt i all hast, kjevlet, fylt og stekt. De skal ikke være for store...
  • 11/05/2015in Marte, Ukategorisert

    Temakake

    Grisefest! Roper 7-årigen. Hun blir straks 8 og vet vel knapt, og heldigvis ikke, hva en  skikkelig grisefest er. Eller er det snarere slik at det er hun som sitter på selveste definisjonen? – Jeg lager invitasjoner som ser ut som grisehoder, du lager tryner av rosa eggekartonger, alle gjestene kler seg i rosa, vi...
  • 28/04/2015in Marte

    Bakern´n ser rødt

    Barker´n ser rødt  – Langhelg, sukker jeg. Det er et av disse gode sukkene. Et lettelsens sukk. Et vårsukk. Et førstemai-sukk. Bare ordet ”langhelg” er søtere enn marsipan, sjokolade og marengs til sammen. Fredag, lørdag og søndag blir som en deilig lagkake. –Langhelg, det betyr kake, mener Baker´n. Demonstrativt knytter han forkledet bak ryggen, s...
  • 22/04/2015in Erik

    Er media ferdig med salt??

    Tirsdag morgen, og jeg får se forsiden til VG, YES endelig tenker jeg. Det har lissom vært normalt ei go stund nå at så lenge det er noe med mat, så er det brød som får gjennomgå. Endelig er det fokus på det som er riktig – FULLKORN. Ja det er sunt! Jeg som en...
  • 15/04/2015in Marte

    Toppen av kransekaka

    – Hei sexy! Jeg snur meg mot høyre. Ingen der. Venstre. Ingen der. Det er tidlig, eller også er det sein dag på bakeriet, alt etter som man ser det. Jeg er uansett mutters aleine i lokaler hvor det ellers koker av gjester, eller også venner. Så er det altså meg Erik henvender seg til!...
  • 07/04/2015in Marte

    Bare rør

    Jula varer helt til påske. Men hvor lenge varer påsken da? Fram til neste jul? I så fall blir det bare rør hva høytider gjelder. Ikke er det vel helt greit å gomle marsipan hele året rundt heller? Full forrvirring her. Erik mener at det ikke spiller noen rolle. Han lar maskinene snurre uansett, tilsetter...
TOP UA-62443476-1